Almindelig Bourgogne ifølge etiketten, men mindst på Villages-niveau.
Lavet på ren Pinot Noir fra en lille marke på 0,23 ha neden for la Combe d'Orveaux (Chambolle-Musigny), der dyrkes biodynamisk og hvor stokkene har en alder på ca. 50 år. Vinificeret med 65 % stilke og uden svovl, koldmacereret inden den naturlige gæring og lagret et ca. år på overvejende brugte fade - dog ca 25 % nye.
Levende, frisk og livlig rød Bourgogne med imponerende frugt-intensitet for en almindelig Bourgogne. Bør drikkes 5-12 år gammel.
Perfekt til den stegte kylling eller andre velsmagende lettere retter.
Specifikationer
Producent
Gerard Mugneret, Vosne-Romanée
Vintype
Rødvin
Druesort
Pinot Noir
Lagring
Små fade
Servering fra
14°
Servering til
16°
Alkohol
12,5%
Velegnet til
Fjerkræ, Flyvende vildt, Lam
Preorder
Nej
Gerard Mugnerets bygninger ligger bogstavelig talt et stenkast fra Domaine de la Romanée Conti i Vosne Romanée. Domaine består af 8,5 ha vinmark, men for noget af det er der kontrakt på frugten, så de har hvad der svarer til ca 6 ha de selv kan lave vin af. Det meste af vinen sælges direkte til faste kunder og det meste af resten går til USA - den berømte amerikanske bourgogne-importør Becky Wassermann lavede sin allerførste aftale med netop Gerard Mugneret.
I dag drives huset af Pascal Mugneret, der først fandt kærligheden til at lave vin som voksen efter at have arbejdet som ...
Gerard Mugnerets bygninger ligger bogstavelig talt et stenkast fra Domaine de la Romanée Conti i Vosne Romanée. Domaine består af 8,5 ha vinmark, men for noget af det er der kontrakt på frugten, så de har hvad der svarer til ca 6 ha de selv kan lave vin af. Det meste af vinen sælges direkte til faste kunder og det meste af resten går til USA - den berømte amerikanske bourgogne-importør Becky...
The 2018 Bourgogne Les Rouge Champs comes from a single parcel and was taken directly from barrel, matured in 25% new oak. It has a light bouquet of red berry fruit laced with light wild mushroom scents, the 70% whole...
The 2018 Bourgogne Les Rouge Champs comes from a single parcel and was taken directly from barrel, matured in 25% new oak. It has a light bouquet of red berry fruit laced with light wild mushroom scents, the 70% whole cluster imparting a light tertiary note. The palate is medium-bodied with grainy tannins, plenty of graphite-infused red berry fruit and fine precision on the finish. This certainly punches above its weight and comes recommended.
- Neal Martin